Padł taki pomysł i w sumie go podłapałem bo ciężko się razem umówić na grę na necie.
Kto byłby zainteresowany? tylko ktoś musiałby wskazać czy takie gralnie na nocki jeszcze są
ja nie znalazłem, widziałem coś takiego np. http://www.pora.pl/venue/xerografia-pl- … -chodak%29
Witam. Mam problemy ostatnio z dostępem do neta. Więc ciężko mi pisać.
A jeśli chodzi o contera, to wydaje mi się, że jak ciężko nam sie ustawić na granie w realu na Warhammera czy inny system to i do kafejki raczej nie wypali.
Ps. Jeśli chodzi o miejsce to wydaje mi się, że wiekszość gralni ma contera ale nie zainstalowanego. Wystarczy zadzwonić i poprosić o przygotowanie kompów i bedzie git:)
Pozdrawiam ALL
Odgrzewam temat !!!
Wczoraj spotkałem się z Mikiem (z mojego osiedla) i postanowiliśmy że w sumie każdy ma neta w domu więc można zagrać każdy ze swojego domu. To jest dobry pomysł, serwer mogę ustawić u siebie i na jakieś 6-8 osób powinien wydolić. Oczywiscie musielibyśmy się ustawić na jakiś wieczór bądź krótką nockę
Pytanie kto byłby zainteresowany? my w niedługim czasie możemy z Mickiem przetestować działanie serwera chociaż pamiętam że działał ;p
Hakon napisał:
Ja nie mam kompa i długo jeszcze nie będę miał, ale jak coś zawsze moge się dołączyć.
POZDRO for ALL
a jak chcesz się dołączyć jak nie masz kompa? przez komórkę?
to pytanie kiedy? bo ja przez tydzień mam wolną chatę więc mogę grać w nocy xD kto chętny na grę;p
ja mam urlop do końca tygodnia więc nockę mogę zagrać. niestety nie ma już kafejek, szukałem ;p podpytam Mika czy mu pasuje ale to byłoby nas chyba tylko 3 + PODboty xd
ustaliliśmy z Mickiem (tym ode mnie z osiedla) że próbujemy w piątek wieczorem lub w niedzielę wieczorem odpalić z serwerem. Seba piszesz się na to?
sorry nie bylo mnie w piatek-niedziela.
Jak nie bzykne nad jeziorow piatek po poludniu/nie przydazy sie wyjscie do Hydrozagadki/ z Jonskim nie bedziemy czegos pic to chetnie. Tylko najlepiej na gg jakby w czwartek ktos mi przypomnial min o tym, bym zawczasu zdazyl sciagnac wersje gry odpowiednia i programy potrzebne do gry sieciowej (jak potrzebne/jak hamachi gry CS nie obsluguje)
Ostatnio edytowany przez Leoncoeur (2011-08-09 16:03)
Przetestowaliśmy grę z serwerkiem i po licznych peturbacjach działaa:) Możemy zatem przystąpić do rozdysponowania naszej wersji cs-a wszyscyy zainteresowani będą mogli zagrać. Ponieważ kontakt bezpośredni może być trudny pogadam z Mickiem by może postawił serwer ftp dodałbym tu link i każdy zainteresowany by mógł pobrać pliki.
Kroki postępowania (będą tez w pliku txt z instrukcją):
1. Instalujemy podstawową wersję Counter-strike (jest dziwna i strony instalatora mają dziwne znaki zamiast wyrazów ale to stara wysłużona wersja jeszcze chyba ze stadionu)
2. Instalujemy patch - powinien domyślnie odszukać folder z zainstalowaną pdostawą gry, więc nic nie zmieniamy tylko ją instalujemy.
3. Będzie tam pojedynczny plik do serwera który należy umieścić w odpowiednim podkatalogu.
4. Kopiujemy pliki botów (po prostu przerzucamy folder cstrike i wyrażamy zgodę na zmianę plików)
5. Instalujemy Hamatchi.
Boty możliwe są do uruchomienia tylko z poziomu panelu administracyjnego serwera, nie z poziomu konsoli samej gry.
Kto by zagrał? Wczoraj z Mickiem graliśmy we dwóch przeciw 4 botom ale zywi gracze milej widziani
Ok kto będzie chętny na pobranie plików? umówimy się wtedy na gadulcu pobierze pliki z ftp-a
około 300 MB
tu mamy problem bo musimy się wspólnie dogadać z terminem serwer nie jest wydzielony tylko na moim kompie tzn albo ja muszę być w domu albo ktoś inny aby stał włączony
dzisiaj będę w domu o 13tej to mogę wtedy włączyć i dać Tobie namiary. Hm??
Odpadam, okazało się że darmowych transferów w nocy nie mam w pakiecie tak jak zamawialem na nowa umowe, a mosze domowic sobie bo policzyli mi nizszy abonament bez tego.
Tak sobie kalkuluje zuycie transferu przez ostatni miesiac i zasadniczo starcza mi na wszystko w cuglach, ale za malo by pogierczyc sobie po godzinke czy dwie co ktorys wieczor, a wykupywac ten nocny transfer jak mi potrzebny tylko do grania w CS od czasu do czasu (gdzie ciezko sie umowic) to mi jakos nie bangla.
chyba ze ktos z Was zmonitoruje swoj transfer jak gracie i powie mi jakie to sa przesyly w czasie powiedzmy godzinnej sesji gry. Wtedy moze nie bedzie problemu od czasu do czasu sie podpiąc
aaa mamy dobre boty i grało się fajnie jak do tej pory dryg się przypomniał
ogólnie od wrzesnia wynajmuje w centrum więc nareszcie bedę mógł myslęć o graniu w nocy lub włączania serwera na noc
Witam. Teraz z chęcią mogę zagrać w cantera. Tylko problem w tym, że potrzebuje samej gry by ją zainstalować. Jeśli mi ktoś dostarczy będę wdzięczny.
Pozdro for ALL
Mam ale z grafiką ciężko. jakis kabel z 56 do matrycy jest chyba naderwany a do mojego kompa już nie produkują już części. Na nowy rok mam nadzieje mieć nowy